Basisschool KOM.MIJN - Belfeld
MENU

Gezonde School

Het lijkt een vanzelfsprekendheid om kinderen die in de groei zijn, een goed ontbijt te geven en ze dagelijks verse groente of fruit te laten eten. Kinderen die dit krijgen, groeien gezonder op. Ook is de kans groter op een succesvol verloop van de schoolloopbaan. Concentratie en prestaties zullen in de regel groter zijn. 

Toch wijst de praktijk uit dat dit niet altijd gebeurt. Een aantal kinderen slaat wel eens een ontbijt over, soms wordt er zelfs helemaal nooit ontbeten. Ook groente en fruit worden niet altijd voldoende gegeten.

Het Europese parlement heeft een aantal jaren geleden het initiatief genomen, hier iets tegen te doen. Scholen werden in de gelegenheid gesteld om gratis groente en fruit te bestellen voor de kinderen van hun school. Dit hield wel in dat ze een gruitschool zouden worden (gruit is een samenvoeging van wat letters van de woorden groente en fruit). Ook b.s. KOM.MIJN is een gecertificeerde gruitschool. Tussendoortjes zoals chocolade koeken of drankjes zoals cola of sinas horen hier niet bij.

Afgelopen schooljaar en ook dit schooljaar wordt fruit en groente vanuit de gemeente Venlo gesubsidieerd. OP maandag, dinsdag en donderdag krijgen de kinderen 2stuks fruit aangeboden, op woensdag en vrijdag 1 stuk fruit. U hoeft uw kind dus zelf geen fruit of groente mee te geven; dat krijgen ze op school aangeboden. 

Wilt U meer weten over gruiten, klik dan hier.